CAMPANYES

Millorem la recollida de la fracció vegetal

Les veïnes i veïns de Mont-roig del Camp participen en proves pilot de nous serveis de recollida de restes de poda per millorar la recollida selectiva d’aquesta fracció.

Què és
i per què

Les restes vegetals de poda i jardineria (branques d’arbres i arbustos, poda de tanques vegetals, …) són un residu habitual al municipi. El seu cost de tractament és elevat, arribant fins a 130.000€, ja sigui perquè no es separa correctament dels altres residus o per l’ús incorrecte que es fa del servei per part d’empreses i professionals (fet que representa un 17% del cost total de tractament).  

Amb l’objectiu de reduir el cost de gestionar aquesta fracció i aprofitar-la com a recurs, l’Ajuntament ha posat en marxa un projecte per transformar les restes de poda i fracció vegetal en estella km0.

L’estella es el material que s’obté de la trituració de les restes vegetals recollides al propi municipi, transformant un residu en un recurs.

Aquesta estella es pot utilitzar com a material sec per complementar l’autocompostatge i també com a mulxing, un jaç natural que protegeix el sòl, evita que creixin herbes, aporta nutrients i ajuda a conservar la humitat. Perfecte per cobrir espais de joc, parterres i jardins.

T’interessa utilitzar l’estella obtinguda? Pots sol·licitar-ne gratuïtament trucant al telèfon 977 837 229 o enviant un correu electrònic a info@nostreserveis.cat. L’Ajuntament gestionarà les sol·licituds segons disponibilitat.

 Per tal de poder dur a terme la transformació de la fracció vegetal en estella és molt important que aquesta sigui neta, sense cap altre tipus de residu. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha posat en marxa dues proves pilot:

Recollida porta a porta de fracció vegetal a la Urbanització Sant Miquel 

Aquesta prova pilot s’ha posat en marxa a la Urbanització Sant Miquel i consisteix en el lliurament d’aquests residus davant de la porta de casa, dins del bujol lliurat per l’Ajuntament, cada diumenge al vespre o el mateix dilluns abans de les 06 del matí.

Amb aquesta recollida assegurem una correcta gestió i facilitem el seu tractament final, garantint el compostatge dels residus vegetals recollits. A més, els veïns i veïnes guanyen en comoditat i s’evita col·lapsar els contenidors de la via pública.

Grup de Telegram: @Reduir i Reciclar Sant Miquel

 

Tancat per la recollida de la fracció vegetal a la Urbanització club Mont-roig

Els veïns i veïnes de la Urbanització Club Mont-roig disposen d’un nou tancat per a la recollida de poda que s’emmarca dins d’una prova pilot per aprofitar aquestes restes vegetals, triturar-les i convertir-les en estella per aprofitar-la en els horts, parcs i jardins del propi municipi.

Amb aquest servei, reduïm la generació de residus i aprofitem un recurs valuós, tancant el cercle de la gestió en el propi municipi.

Aquest recurs es podrà utilitzar sota demanda per a qualsevol particular o empresa del municipi.

Grup de Telegram: @Reduir i Reciclar Club Mont-roig

 

Accions 

Algunes de les accions que s’han portat a terme a l’entorn d’aquesta campanya són:

  • Trucades informatives sobre el nou servei.
  • Distribució gratuïta de materialen cas de ser necessari.
  • Adequació i tancament dels punts de recollida de la fracció vegetal
  • Edició de material gràfic informatiu sobre el funcionament dels serveis

Informació i descarregables

prova pilot porta a porta Sant Miquel

Què és la fracció vegetal?

La fracció vegetal està composta per les restes de poda: residus vegetals llenyosos generats en l’esporga d’arbres o arbustos i tanques vegetals, com poden ser els branquillons i les branques.

També inclou les restes de jardí: residus vegetals de mida petita com herbes i gespa, fulles, males herbes o flors seques.

Quines restes no es recullen amb la fracció vegetal?

No es recolliran dins la fracció vegetal els testos, sacs o altres residus que no siguin vegetals.

Com s’ha de lliurar la fracció vegetal?

Si teniu restes de poda les podeu posar dins del bujol que l’Ajuntament us haurà repartit. Haureu de col·locar el bujol davant de la vostra façana cada diumenge al vespre o el mateix dilluns abans de les 06 del matí. El servei de recollida buidarà el bujol i us el tornarà a deixar per a que el torneu a entrar.

Si teniu restes molt grans de poda que no caben en el bujol, les podeu portar al contenidor específic de recollida de poda de la urbanització o a la deixalleria en el seu horari habitua

Si per algun motiu no podem ser a casa quan s’ha de lliurar els residus, què podem fer?

Podeu seguir lliurant els residus de poda al contenidor específic ubicat dins la urbanització o a la deixalleria, dins el seu horari habitual.

El contenidor de restes vegetals romandrà obert de Divendres a les 13h fins a dilluns a les 6h.

Com ens podem adherir al servei?

Si resideixes a la urbanització i t’interessa, posa’t en contacte trucant al 977 837 005 o escrivint a reduirireciclar@mont-roig.cat

Per a més informació, consulteu el vídeo informatiu sobre la recollida de poda porta a porta:

Informació i descarregables

Urbanització Club Mont-roig i estella km0

Què és la fracció vegetal?

La fracció vegetal està composta per les restes de poda: residus vegetals llenyosos generats en l’esporga d’arbres o arbustos i tanques vegetals, com poden ser els branquillons i les branques.

També inclou les restes de jardí: residus vegetals de mida petita com herbes i gespa, fulles, males herbes o flors seques.

Quines restes no es recullen amb la fracció vegetal?

No es recolliran dins la fracció vegetal els testos, sacs o altres residus que no siguin vegetals.

Com s’ha de lliurar la fracció vegetal al nou tancat de la urbanització?

El nou tancat està ubicat al Avinguda Llibertat n.2 . Per accedir-hi necessitareu la clau, ja que el tancat està reservat als particulars de la Urbanització Club Mont-roig. En cas de no tenir-hi accés, les vostres restes de poda es poden portar de manera gratuïta a la deixalleria.

Un cop dins, les restes de poda s’han de deixar apilades i el més al fons possible del tancat, sense bosses, sacs, ni qualsevol altre tipus d’envàs ni material que no sigui vegetal.

Tanqueu la porta i deixeu l’espai el més net possible, es tracta d’un espai comunitari.

Què és l'estella km0?

Es tracta d’un material que s’obté de la trituració de les restes vegetals recollides al propi municipi, transformant un residu en un recurs.

L’estella es pot utilitzar com a material sec per complementar l’autocompostatge i també com a mulching, un jaç natural que protegeix el sòl, evita que creixin herbes, aporta nutrients i ajuda a conservar la humitat. Perfecte per cobrir espais de joc, parterres i jardins.

Com es pot sol·licitar estella km0?

Es pot sol·licitar gratuïtament trucant al telèfon 977 837 229 o enviant un correu electrònic a info@nostreserveis.cat.

L’Ajuntament gestionarà les sol·licituds segons disponibilitat

Per a més informació, consulteu el fulletó informatiu sobre el funcionament del tancat per la recollida de poda a la Urbanització Club Mont-roig

Sabies que les restes de poda representen

un 20% dels residus totals del municipi?