CAMPANYES

Els treballadors/es municipals reduïm els residus

Les treballadores i treballadors municipals són els primers en posar el seu granet de sorra i esforçar-se per reduir i separar correctament els seus residus.

Què és
i per què

Hem iniciat un treball conjunt per la millora de la gestió de residus al municipi i, per tant, cal començar per nosaltres mateixos. 

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és aconseguir una reducció dels residus generats en les dependències municipals, així com millorar el reciclatge en les activitats que es porten a terme a les instal·lacions. 

Per això s’estan implementant mesures per sensibilitzar els treballadors i treballadores de l’Ajuntament, en el seu àmbit de treball, que alhora serveixen d’exemple per la resta de veïns i veïnes del municipi.

La campanya es centra especialment en la reducció de residus que es generen en especial mesura a les oficines, com ara el paper.  A més, l’Ajuntament es vol convertir en un exemple per reduir els envasos, prioritzar l’ús de productes reutilitzables i evitar utilitzar elements de plàstic d’un sol ús. També s’instal·laran les papereres corresponents per assegurar la correcta separació de residus.

Accions 

Algunes de les accions que s’estan portant a terme a l’entorn d’aquesta campanya són:

  • Material comunicatiu per oferir les eines i la informació necessària per evitar els residus i millorar la separació en origen.
  • Implementació d’un sistema de separació de residus per al reciclatge en els edificis municipals.
  • Sessió informativa i participativa per a la identificació de bones pràctiques que s’estan duent a terme actualment, i recull de propostes futures.
  • Repartiment de material reutilitzable per evitar l’ús d’elements de plàstic d’un sol ús.

Informació
i descarregables

Per a més informació, aquí teniu diversos enllaços d’especial interès: