CAMPANYES

Reduïr a l’escola, tot és començar

L’alumnat i el professorat actuen per un municipi més sostenible mitjançant xerrades de sensibilització i materials sostenibles per la prevenció de residus als centres educatius

Què és
i per què

Aproximadament un 24% dels residus d’un infant es generen al centre escolar. Per tal de reduir aquesta xifra, cal que alumnes i equips docents prenguin consciència i s’uneixin al canvi d’hàbits que proposa la campanya Reduir i reciclar, tot és començar.  Aquesta és una transformació que s’iniciarà als centres d’ensenyament i fàcilment es podrà fer present a les llars.

Per això, s’estan realitzant una sèrie d’accions amb tots els centres escolars del municipi, des de les llars d’infants als instituts, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de la reducció de residus i la correcta separació d’aquests.

La campanya es va iniciar amb el repartiment d’obsequis sostenibles a tot l’alumnat  per ajudar a minimitzar la generació de residus en l’àmbit escolar. A més, el professorat properament participarà en xerrades formatives on, dins el context de la gestió dels residus, se’ls facilitaran eines pràctiques per aplicar al dia a dia i per treballar amb l’alumnat.

Accions 

Algunes de les accions que s’estan portant a terme a l’entorn d’aquesta campanya són:

  • Repartiment d’obsequis sostenibles per a l’alumnat de tots els centres en funció de la seva edat (bosseta de cotó reciclat, llapis de llavors de camamilla i fet a partir de materials reciclats, llibreta de cartró i paper reciclats i motxilla de cotó reciclat).
  • Xerrades de sensibilització sobre prevenció i gestió de residus al professorat.

Informació
i descarregables

Per a més informació, aquí teniu diversos enllaços d’especial interès:

  • Xerrada realitzada al professorat de les escoles de Mont-roig del Camp
  • Xerrada realitzada al professorat dels instituts de Mont-roig del Camp
  • Joc “El Pop del Reciclatge“, de l’Agència de Residus de Catalunya